První pomoc prožitkem OPEN - již podruhé

28.10.2014

OS Mimoni ve spolupráci se Zdravotnickou záchrannou službou Jihočeského kraje připravilo již podruhé otevřené školení první pomocí prožitkem pro občany Hlavatec, Vyhnanic a Debrníka.

Školicí středisko v Hlavatcích je zázemím pro realizaci již druhého Evropského projektu, zaměřeného na vzdělávání v první pomoci (http://ppp.mimoni.cz/) a řada místních obyvatel se ochotně zapojuje do aktivit v rolích figurantů. Projektový tým jako poděkování obci a jejím obyvatelům připravil otevřené školení pro občany obce.

Kurz byl zaměřen (na základě požadavku účastnické skupiny) na poskytování první pomoci u dětí a doplněn nejčastějšími stavy poruch zdraví a ohrožení života u dospělých.

Byl to po všech stránkách velmi aktivní a také velmi příjemný sváteční den.


Hodnocení účastníků

Dozvěděl jsem se mnoho nového. Pochopil jsem, že méně je u záchrany více a že se dá život zachránit jednoduše bez složitého přemýšlení.Děkuji vám všem moc.

Miroslav Nevelöš

Školení naprosto splnilo má očekávání. Jsem si jistější v tom, jak postupovat v případech, že se stanu účastníkem situace, kde je život v ohrožení. Díky!

Kamila Smržová

Kurz hodnotím na velmi dobré úrovni. Výborná komunikace mezi lektory a školenými. Výborný nápad využít praktické vyučování.

Hana Benešová

Opakování je matka moudrosti. Přijďte si zažít první pomoc na vlastní kůži i přes to, že jste kurzy první pomoci absolvovali. Je dobré si připomenout a zopakovat, co známe, co víme.

Majka Kostečková

Děkuji za moc krásný kurz, umožnil mi seznámit se se svými reakcemi a snažit se jednat – aktivně, dle vašich rad. Zaujalo mě, že zážitek opravdu dokázal vyvolat autentické reakce. Moc milá motivace, zpětná vazba i povzbuzování.

Michaela Vadová

Dozvěděla jsem se spoustu užitečných informací o poskytnutí první pomoci. Také o tom, co vše bych udělala špatně. Doufám, že se nedostanu do situace, kdy budu muset přistoupit k poskytnutí pomoci a když ano, tak po dnešním kurzu budu vědět, jak na to.

Mirka Vilímková

Myslím, že každý člověk by měl takovým školením projít. Byl to poučný i zábavný den. Nové informace o první pomoci i pro zdravotníky.

Martina Kmošková

Školení bylo rozhodně přínosné. Člověk si uvědomil nejen, co by měl, či neměl dělat v podobných situacích, ale i zjistil, jak takové situace sám (ne)zvládá.

Hana Pánková