Dobrodružství za humny - 2. turnus

5.5.2016 - 6.5.2016

Po sedmi letech se k nám vrací ZŠ Borotín, pro kterou jsme v roce 2009 uspořádali pobyt zaměřený na environmentální výchovu – Dobrodružství za humny. V tomto roce připravujeme dva turnusy tohoto pobytu pro žáky 6 – 9. třídy. Pobyt se koná ve školicím středisku v Hlavatcích.

21 žáků osmé a deváté třídy si na druhém turnusu Dobrodružství za humny užilo o poznání lepší počasí. Po obědě a krátkém odpočinku a regeneraci po cyklistickém výkonu se účastníci spolu se svými pedagogy „ponořili“ do programu. Opět jsme lovili živočichy v půdě, kochali se mikroskopickou krásou vodních potvor a také pavouků, focení za sluníčka bylo o poznání příjemnější než focení v dešti :-).

Večerní běhací strategická hra EKOSYSTÉMY byla napínavá a holky to dvěma klučičím týmům natřely a s přehledem zvítězily. Po hře jsme se, stejně jako mladší skupina „uklidnili“ u bio-kina.

Ráno opět ptačí vycházka s dalekohledy a jen pro dobrovolníky. Po snídani pak program znovu pro všechny – mikroskopický blok 2; „na ptáky jsme krátký“ a „vztahové koláže“.

Pak už jen balení, oběd a odjezd „kolmo“ domů – do Borotína.


Hodnocení účastníků

Program, který jsme zde absolvovali byl pro děti (a nejen je, i já jsem se dozvěděla mnoho nového) velmi přínosný. Informace,které tady získaly, určitě použijí dál ve výuce i v osobním životě.

Děkujeme všem „Mimoňům“ za jejich práci s námi a jejich vlídný přístup k nám. DÍKY. Jídelna zaslouží samostatnou pochvalu! Ubytování na vysoké úrovni.

Saša Matyušová + osmáci

Výborně připravený program. Dobře vysvětlené úkoly lektory. Děti díky tomu veškeré úkoly dokážou plnit. Myslím si, že je to pro ně přínosné. Dokážou vytvořit preparát v mikroskopu, díky moderním mikroskopům se dětem daří objekt nalézt. Milý klidná přístup všech „Mimoňů“ dokáže vytvořit příjemnou atmosféru, díky které jsou všechny děti ochotné pracovat. Zaujala mě také večerní bojovka, která dokázala vtáhnout děti natolik, že podaly obrovské fyzické výkony. Moc se mi líbilo ubytování. Myslím si, že přes to, že před odjezdem žáci trochu deklarovali nezájem o takový pobytový kurz s ekologickou tématikou, nakonec si z tohoto kurzu odvezou krásné zážitky a vzpomínky a celkově jim celý „výlet“ bude přínosem. Moc děkujeme za věnovaný čas všem „MIMOŇŮM“. Děkujeme.

Radek Holub + deváťáci