Spolu mimo školu 1.B GPdC Tábor

9.9.2013 - 11.9.2013

Spolu mimo školu je dvou a půl denní pobytová akce připravená ve spolupráci OS Mimoni a pedagogů GPdC Tábor. Cílem pobytu bylo umožnit žákům lépe se adaptovat na prostředí nové školy, seznámit se s novými spolužáky, třídním učitelem a vyučujícími ve třídě.

Adaptačního kurzu třídy 1.B se zúčastnilo 31 žáků třídy a jejich třídní učitelka. Počasí bylo tentokrát spíše podzimního rázu, ale i tak si účastníci pobyt užili. Úterního společenského večera se zúčastnil také ředitel školy. Na hodnocení třídní učitelky i žáků se můžete podívat pod fotografiemi.


Hodnocení účastníků

Na adaptační kurz mojí třídy jsem se moc těšila, hlavně proto, že se mi podaří moje svěřence z 1. B blíž poznat. A to se opravdu povedlo. Poznala jsem je z různých stránek.
Ke jménům, která jsem minulý týden psala do mnoha různých výkazů, jsem se naučila přiřadit správný obličej. Kromě obličeje jsem poznala i to, co má kdo v hlavě (při logických hrách a hříčkách), co má kdo v nohách (třeba při pakobalu nebo diskobalu), jaký má hlasový fond a hudební sluch (při karaoke i společném hraní s kytarou), je-li spíš sólista nebo skupinový hráč (při velké strategické hře, při tvorbě koláže), jestli je spíš stydlivý nebo se nebojí před ostatními předvést (společné diskuse), umí-li se postarat o kamaráda v nouzi (při snídani marodů)…
Příklady, které jsem uvedla, jsou jen zlomkem toho, co pro studenty během pobytu připravili vynikající lektoři občanského sdružení Mimoni. Ač byl program nabitý nejrůznějšími aktivitami, z nichž mnohé byly organizačně velmi náročné, všechno probíhalo bez jediného problému a ve velmi přátelské atmosféře, což zaslouží jen slova uznání a díků.
Z výše uvedených příkladů je také zřejmé, že celá akce určitě splnila svůj hlavní cíl – všichni studenti poznali sebe navzájem v různých situacích, přestali se bát spolu mluvit, přestali se jeden před druhým stydět, vyzkoušeli si, jaké je toho obracet se nové spolužáky s prosbou o radu či o pomoc.
K velmi dobrému pocitu z adaptačního kurzu určitě nemalou měrou přispělo také výborné zázemí vzdělávacího střediska v Hlavatcích, kde akce probíhala.

Eva Novotná – třídní učitelka 1. B

A ještě několik shrnujících hodnocení od samotných studentů :-)

Většina her mě bavila, byla u nich sranda. K tomu jsem se seznámila, takže super a pak samozřejmě nejlepší VDOLKY.

Peťa

Pobyt v Hlavatcích jsem si užil. Nejvíce se mi líbil přístup lektorů.

Honza

Bylo to tu fajn, škoda, že už je konec a zazvoní zvon.

Terka (hodnocení formou haiku poezie)

Vdolky byly opravdu delikátní! Většina her byla hodně dobrých, ale karaoke mě moc nebavilo.

Baruška

Bylo to tu pěkné, jen hry trochu nezáživné. Vdolky byly fantastické! Hra frisbee byla nejlepší,

Raduš