Spolu mimo školu 2012 - 1.D

12.9.2012 - 14.9.2012

Spolu mimo školu je dvou a půl denní pobytová akce připravená ve spolupráci OS Mimoni a pedagogů GPdC Tábor. Cílem pobytu bylo umožnit žákům lépe se adaptovat na prostředí nové školy, seznámit se s novými spolužáky, třídním učitelem a vyučujícími ve třídě.

Třetího kurzu se zúčastnilo 23 žáků třídy 1.D se svou třídní učitelkou. Atmosféru a náladu, které celý pobyt provázely, přibližují pořízené fotografie a hodnocení některých účastníků. Společenský večer pak podpořila ještě další dvojice učitelů této třídy.


Hodnocení účastníků

Co Ti osobně kurz nového přinesl a čím jsi překvapil/a sama sebe?

Poznala jsem lépe svou třídu a naší paní učitelku. Mne samotnou překvapilo, jak rychle se dokážu seznámit a sblížit s novými lidmi.

Lenka

Byla legrace. Většina aktivit byla skvělá. Přestala jsem se tolik stydět.

Veronika

Přinesl mi nové kamarády a užil jsem si spoustu zábavy. Navíc jsem si udělal obrázek o charakteru spolužáků. Překvapilo mě, že jsem zvládl společenské úkoly bez velkého trapasu.

Jeník

Tvůj nejsilnější zážitek z adaptačního kurzu?

Snídaně, kdy jsme byli k sobě přivázaní na provázku a někdo byl slepý, hluchý, němý.....Karaoke.

Kája

Večerní karaoke se mi moc líbilo, ale taky se mi moc líbilo, že před večerkou jsme se všichni sešli na chodbě a mohli jsme si povídat.

Dominika

Hra na blbečky…Brečela jsem smíchy. Čtvrteční odpolední hra byla fajn. Byla jsem nadšená, že jsme vyřešili ty hřebíky.

Klára

Co Ti kurz prozradil o Tvé nové třídě?

Že mám milý a hodný spolužáky, že se dokážou přizpůsobit a že tu není nikdo, kdo by kazil kolektiv.

Lucie

Že všechno nemusí být takové, jak to na první pohled vypadá…

Fanda

Prozradil, že nebudeme úplně tichá třída, jak se nejdřív mohlo zdát, že tu bude celkem sranda.

Patrik

Co Ti na kurzu nesedlo, nezajímalo Tě, nebavilo a příště by jsi to rozhodně vypustil/a?

Nesedlo mi, když jsme lítali venku v tom dešti a hrály hry (ale ty hry mě bavily :-)).

Honza

Trochu mi vadilo, že nemohla být delší večerka poslední večer. A hry v dešti, všichni jsme byli mokří a byla nám zima. Ale hry byly zábavné.

Lucie

Možná bych vypustil středeční večer s těmi skupinkami a povídání v nich o různých tématech, ale jináč to byly super dny.

Tadeáš

Hodnocení třídní učitelky

Technické zázemí vynikající, ubytování super, kuchyňka, velká společenská místnost, která nás zachránila v nepříznivém počasí – výborné.

Můj vztah se třídou – lépe jsme se poznali, seznámila jsem se s jejich povahou, poznala jsem, jací jsou a co od nich můžu čekat. Nehledě na to, že když sem přijeli, vůbec nebyli tak fajn parta, jako teď.

Organizace byla vcelku dobrá, podle mého názoru mohla být lepší kooperace s dětmi bez ohledu na to, že se jim to jistě líbilo a program byl rámcově naplněn.

Mgr. Jana Vítečková