Rodinné hry 2017

5.8.2017 - 12.8.2017

Tradiční letní dovolená pro rodiny s malými dětmi se odehrává již 24 let na tradičním místě (Vrážné, okr. Svitavy), v tradičním termínu – druhý celý týden v srpnu.

Letošní ročník se konal ve 40. roce fungování stanové základny TJ Sokol Kojetín, v roce 10 výročí úmrtí zakladatele této základny – pana Luboše Juřena, byl to 11. ročník akce pod hlavičkou našeho spolku a 24. ročník pod vedením jihočechů (tým tety Pavly).

Sešlo se nás 23 účastníků – dospěláků (rodičů), 34 dětí, 7 vedoucích a 3 kuchařky.

Tématem letošního tábora bylo opakování jednoho z úspěšných programů a to tématu Byl jednou jeden život. Děti jako krvinky cestovali lidským tělem a seznamovali se s jeho stavbou a funkcemi. Našimi průvodci byla trojice červených krvinek – Héma, Globín a Erynka.

Užili jsme si i dobrodružství ve formě noční bouřky s přívalovým lijákem, která odnesla 103 piv, při jejichž hledání naše skupina "Chlapi sobě"vyčistila koryto potoka tak, že průzračnější bystřinu dlouho… opravdu dlouho nikdo neviděl :-)… a láhve se našly všechny!

Děkujeme všem za spolupráci i účast a těšíme se zase na viděnou s těmi, co příště přijedou :-).


Hodnocení účastníků

O hodnocení Tábora prosíme každoročně účastníky nové. U těch co přijedou opakovaně je pro nás nejlepší referencí ta opětovná přihláška. Nových účastníků se moc nevejde, proto hodnocení této akce není příliš mnoho. Autorkou letošního je maminka Jarka a její dvě děti:

Tak jsem po letech vyrazila na tábor s dětmi. Byla jsem zvědavá, co mě čeká a jestli mě to bude pořád ještě bavit. Jako dítě jsem jezdila ráda a tábory si užívala. A bylo to perfektní! Užila jsem si stejně jako když jsem byla dítě a moje děti byli nadšené. Byl to jejich první tábor a myslím, že překonal veškerá jejich očekávání. Byli jsme skvěle přijati partou veselých lidí, kteří nezkazí žádnou zábavu. Klobouk dolů před dokonalou přípravou, a to nejen pro děti různého věku, ale i pro rodiče. Letošní téma „lidské tělo“ bylo perfektně zpracované a děti, ale i rodiče, se naučili spoustu nových věcí o jeho fungování. Celý týden nebyl prostor na nudu. Tábor je v krásném prostředí a děti si ve chvílích volna měly kde pohrát. A nemůžu ani opomenout pochválit jídlo a tety, které ho s láskou pro nás všechny připravovaly.

Zpívání, vyrábění, soutěže, punkové okénko, orientační i noční běh, večerníčky pro dospělé, rodiči natočený večerníček pro děti, táboráky, potok, lesy a spoustu dalšího, to byl letošní tábor ve Vrážném pro rodiče a děti. Odjížděli jsme nadšení (Ondráš se dokonce odmítal loučit, že nikam odtud nepojede) a příští rok určitě zase přijedeme a moc rádi. A závěrečný pozdrav pro všechny zúčastněné – Goodbye, vy volové.

Děkujeme teto Pavlo a vy všichni ostatní. Už se těšíme na příští rok.

Jarka (Saxana), Míša (8 let) a Ondra (3,5 roku), Želeč u Tábora